Onlangs vroeg mijn zus die ook fotograaf is, maar thuis is in het fotograferen van vrouwen en hun Selflove, mij of ik mee wilde naar een daglicht studio en voor haar model wilde staan. Ik moest daar eerst even over nadenken. Boudoir is niet zomaar iets. Achteraf ben ik heel blij dat ik JA! heb gezegd. Als fotograaf zijnde kun je natuurlijk niet mee zo'n dag, zonder je eigen camera! Ik deel hier mijn eerste keer shooten in een daglicht studio met jullie!


Daglicht Studio Jula, midden in Alkmaar

Vanaf het moment dat ik de studio binnen kwam, werd ik begroet door een overvloed aan natuurlijk licht dat door de grote ramen binnen viel. De ruimte voelde als een creatieve bubbel waar je de rest van de dag niet meer weg wilt. De combinatie van een witte strakke uitstraling en warme, natuurlijke elementen maakte de studio een ideale plek voor creatieve expressie.


Natuurlijk Licht

Wat deze daglicht studio zo bijzonder maakte, was de aanwezigheid van natuurlijk licht. Er zijn 2 hele grote ramen waar de zon naar binnen schijnt en een heel vet beeld geven in de foto's. Het zorgde voor een subtiel spel van licht en schaduw, waardoor elk detail op een betoverende manier naar voren kwam. Dit natuurlijke licht vond ik geweldig om mee te werken, en ik merkte al snel dat het de beelden een tijdloze en authentieke uitstraling gaf.


Creatieve Vrijheid

De ruimte bood niet alleen overvloedig licht maar ook diverse mogelijkheden aan voor creatieve poses. Van intieme portretten, zoals mijn zus van mij heeft kunnen maken tot productfotografie, zoals ik van haar een aantal foto's heb kunnen maken als Branding foto's. De studio faciliteerde moeiteloos de overgang tussen verschillende settings. Dit gaf me als fotograaf de vrijheid om mijn visie volledig tot uiting te brengen.


Resultaten en Reflecties

Na een dag vol schieten en experimenteren, waren de resultaten geweldig. De foto's straalden een unieke charme uit, dankzij de perfecte combinatie van het natuurlijke licht en de veelzijdigheid van de studio. Tijdens het nabewerken werd voor mij al snel duidelijk dat dit naar meer smaakt! Echt heel tof om beelden een verhaal te laten vertellen!


Alkmaar's Daglicht Studio Jula is niet zomaar een studio; het is een creatief plek dat wacht om ontdekt te worden. Voor iedereen die op zoek is naar een unieke ruimte om artistieke visies tot leven te brengen, biedt deze studio een inspirerende omgeving. Laat je betoveren door het licht en omarm jou creativiteit om het mooiste werk in je naar boven te halen.